zwaartafelen aan een kloostertafel

Zwaartafelen doe je aan een robuuste eettafel

Zwaartafelen is een begrip in Nederland aan het worden. Het woord zwaartafelen is afgeleid van: ‘tafelen’. In de volksmond betekent ‘zwaartafelen’ eigenlijk: Uitgebreid en langdurig eten. Of het nu gaat om dineren, lunchen, brunchen of ontbijten. Bij zwaartafelen zit je urenlang te genieten aan tafel. Het liefst met familie of vrienden. De combinatie van gezelligheid en lekker eten maakt zwaartafelen helemaal hot!

Juist omdat Zwaartafelen ‘upcoming’ is sta ik hier graag even bij stil. Zwaartafelen staat natuurlijk nauw verbonden met eten. Helaas ben ik niet echt een foodie, dus kan ik daar niet verder op ingaan. Waar ik wel verstand van heb is alles wat met wonen en inrichting te maken heeft. En mochten tafels en goede stoelen nu erg goed aansluiten bij zwaartafelen.

In deze blog laat ik een selectie zien van mijn favorieten robuuste eettafels en stoelen om urenlang aan te kunnen tafelen. De gehele selectie komt van TBLS.nl. Alle tafels kunnen op maat geleverd worden.

Top 3: Zwaartafelen aan Robuuste eettafels

Zwaartafelen doe ik bij voorkeur aan een grote en robuuste eettafel. Het liefst eentje die sfeer en rust uitstraalt. Mijn top 3 bestaat uit: één Kloostertafel, één industriële tafel en één ovale eiken tafel.

1. Authentieke kloostertafel van hergebruikt eiken

Een kloostertafel heeft een authentieke en karakteristieke uitstraling. Deze prachtige kloostertafel past in vrijwel elk interieur. Juist door de uitstraling van deze kloostertafel kunt u urenlang tafelen. Combineer een kloostertafel met een lederen eetkamerbank om extra comfortabel te zitten. Fred de la Bretonier heeft een prachtig ontwerp, uitgevoerd in Africa leder.

kloostertafel-oud-eiken
Kloostertafel gemaakt van Oud eiken hout
eetkamerbank-fred-de-la-bretoniere
Eetkamerbank – Fred de La Bretoniere

2. Industriële eettafel met metalen Trapezium poot

Deze industriële eettafel is voorzien van een metalen onderstel in de vorm van een trapezium poot. Wat een stoere tafel is dit! Juist door het combineren van zwart staal en hout ontstaat er een robuuste uitstraling.
Om optimaal te kunnen genieten is het natuurlijk van belang dat je heel de avond comfortabel zit. De stoere Logan eetkamerstoelen staan hier optimaal bij.

zwaartafelen aan deze Industriele eettafel - Oud eiken met industriele poot
Stoere industriële eettafel met trapeziumpoot
Industriele eetkamerstoel Logan
Prachtige eetkamerstoel Logan

3. Ovale eettafel voor extra gezelligheid

Aan een ronde of ovale eettafel is het extra gezellig om zwaar te tafelen. Door de ronding aan de tafel kun je gemakkelijk met iedereen contact maken. Ideaal voor borrel- of spelletjes avonden. Deze ovale eettafel is gemaakt van oud-eiken en heeft een elegante uitstraling. Om het geheel wat stoerder te maken zet je er verschillende industriële eetkamerstoelen bij. De eetkamerstoel Brion staat er bijvoorbeeld erg goed bij. Door het vintage leder heeft deze stoel een stoer uiterlijk. Ook leuk zijn de Hope eetkamerstoeltjes. Combineer verschillende kleuren voor een speels effect.

Ovale eettafel - eiken hout
Prachtige ovale eettafel gemaakt van oud eiken
Leuke eetkamerstoel met unieke poot
Leuke eetkamerstoel met unieke poot – Leverbaar in verschillende tinten

Aan welke eettafel zou jij wel een avondje kunnen zwaartafelen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cijfer*