Bankstel binnekijkenbij

Binnenkijken bij Luke en Tanja

Inspiratie kun je tegenwoordig overal vandaan halen. Met het oprichten van deze Woonexperience Blog hebben we als voornaamste doel om mensen te inspireren op het gebied van wonen en trends. Tijdens het inrichten van mijn huis heb ik me ook op vele manieren laten inspireren. De meeste inspiratie heb ik uiteindelijk gehaald via verschillende woonblogs en social media kanalen zoals Pinterest. Juist door bij anderen ‘binnen’ te kijken kom je tot nieuwe inzichten.

Eerst even kort voorstellen.. Mijn naam is Tanja, 23 jaar en werkzaam als online-marketeer bij TBLS in Gorinchem. Samen met mijn vriend Luke (27) hebben we vorig jaar mei de sleutel gehad van ons eerste huis. Na flink wat klussen was het huis in oktober 2015 helemaal klaar. Vol trots presenteer ik het eindresultaat.

Kom binnen!

Voor ons was het belangrijkste om een ‘thuis’ gevoel te creëren. Als ik mijn voordeur open doe, krijg ik een heerlijk gevoel van binnen. Juist het gevoel van ‘thuiskomen‘, moet goed zijn! Lichte kleuren vormen de basis.

 

Hal, kapstok
Kom binnen in de Hal met kapstok

Toen we het huis hadden gekocht hing de gasketel pontificaal in het zicht. Door een houten kast met kapstok eromheen te bouwen is de ketel netjes weggewerkt. Hierdoor ziet het geheel er gelijk een stuk fraaier uit.

Binnenkijken in de Keuken & Woonkamer

Als we vanuit de gang rechtdoor lopen komen we in de keuken. De oude keuken stond eerst gestrekt over de rechterzijde. Met het plaatsen van de nieuwe keuken hebben we besloten om deze voor het raam te zetten. Zo kun je tijdens het koken heerlijk naar buiten kijken en hebben we meer ruimte voor de eettafel.

Binnen kijken bij - Keuken
Kom binnen in de Keuken

De verlichting boven het aanrecht is mijn trots. Mijn vader heeft deze speciaal voor ons gemaakt. Juist door het gebruik van verschillende vormen bollen en de oude melkkraantjes (afkomstig van de boerderij van mijn grootouders) heeft dit iets unieks.

verlichting boven het aanrecht
Bijzonder: Verlichting boven het aanrecht
Binnenkijken bij - eetkamer
Aan tafel!

Het glas in lood deurtje (links) zat er nog in toen we het huis kochten. Door het opnieuw schuren en verven is deze weer helemaal als nieuw. Doordat Luke en ik allebei van kleur houden past deze deur verrassend goed bij onze stijl.

Vanuit de keuken loop je direct door naar de woonkamer. Ons bankstel hebben we gekocht via TBLS in Gorinchem. We hadden toentertijd nog nooit van deze winkel gehoord. Eigenlijk door de positieve verhalen van mijn schoonmoeder zijn we bij TBLS terecht gekomen. Nu, een jaar later, ben ik er zelf werkzaam. Grappig hoe het soms kan lopen!

Bankstel binnekijkenbij

Binnenkijken bij - woonkamer
Bankstel gekocht via HoekbankXXL.nl
Tv meubel
Kom binnen in de: Woonkamer

De bovenverdieping

Met een open trap kom je op onze bovenverdieping. Dit is een ruimte over de lengte van het huis. Voor ons tweetjes is dit ruim voldoende. We hebben ervoor gekozen om op de bovenverdieping het steigerhout weer terug te laten komen. Op deze wijze hebben we geprobeerd om toch een soort eenheid te creëren in huis.

Slaapkamer idee
Slaapkamer

Dit was in vogelvlucht ons huisje. We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

Fotografie: Bart van Noord

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cijfer*